Tip 1 – Ondernemen is dat leuk?

 In Tips

Als een eindbaas optreden in je eigen bedrijf en véél geld verdienen, dat wil iedereen! Dit zijn de veelgehoorde drijfveren om een eigen bedrijf te starten. Naast deze twee redenen zijn er nog acht goede argumenten om straks zelf als eindbaas aan de slag te gaan waar jij misschien nog niet eerder aan had gedacht.

1. Innoveren en creëren

Jouw bedrijf was jouw idee, dus jij bepaalt in principe hoe jij en de onderneming zich verder ontwikkelen. Succes kent geen grenzen, dus negeer de beperkingen en ga op zoek naar nieuwe manieren om winst en plezier te maken.

2. Uitdagingen aangaan

Een eigen bedrijf stelt je zeker als starter geregeld voor uitdagingen die je misschien wel nooit zult ervaren als je voor een baas blijft werken. Denk aan het opzetten en bijhouden van de financiën, het inhuren en aansturen van mensen of het doen van branche- en marktonderzoek.

3. Kennis en vaardigheden opdoen

Je zult nieuwe vaardigheden opdoen en oude routines verbeteren. Denk aan het inzetten van effectief time management, organiseren en plannen, presenteren, administreren, het ontwikkelen van een merk en het maken/optimaliseren van websites.

4. Werken voor resultaat

Verantwoordelijk zijn voor een business betekent dat je bepaalde dingen zelf gedaan moet zien te krijgen. Anders gezegd: je kunt elke werkdag zodanig besteden dat jouw activiteiten uiteindelijk de door jou gewenste resultaten zullen opleveren.

Afbeeldingsresultaat voor volg ons op instagram

5. Zelfdiscipline ontwikkelen 

Een eigen bedrijf betekent dat je zo nu en dan een deadline moet halen. Je kunt jouw uren dagelijks zelf indelen, dus het is zaak om de effectiviteit en discipline te ontwikkelen die nodig is om dingen op tijd af te krijgen.

6. Meerdere rollen spelen

Als zelfstandig ondernemer moet je doorgaans verschillende petten kunnen opzetten. Het staat vast niet op het visitekaartje, maar grote kans dat je straks zowel boekhouder als marketeer, manager, schrijver, ontwerper en onderzoeker bent. Zo nu en dan een andere rol spelen kan jou weer nieuwe energie geven.

7. Woon-werkverkeer vermijden

Als de reis naar jouw huidige werk 45 minuten of meer duurt, kun je per dag anderhalf uur besteden aan iets waar je mogelijk meer plezier aan beleeft. Door als starter eerst vanuit huis te werken, bespaar je niet alleen tijd, maar ook geld.

8. Financiële autonomie

Ondernemen gaat niet alleen over (meer) geld verdienen. Net zo belangrijk is het houden van de regie over jouw financiële toekomst. Je zit niet langer vast aan een verplicht pensioensysteem; je kunt jouw vermogen voor later ook opbouwen in jouw eigen bedrijf.

Heb je naar aanleiding van deze tips nog vragen? Of wil je graag in dit proces verder begeleid worden? Neem dan contact met ons op!

Bron: ikgastarten.nl

Recent Posts